Ensikertalaisen opas

Ropecon on pelifestivaali, jossa pelataan paljon erilaisia pelejä. Lisäksi monet kävijät tulevat Ropeconiin tapaamaan harrastuksen parissa tapaamiaan ihmisiä ympäri Suomen ja viettämään heidän kanssaan aikaa jutellen, pelaten ja ohjelmaa seuraten. Suurin osa kävijöistä on maininnut hyvän tunnelman erääksi tärkeimmäksi syyksi tulla tapahtumaan.

Ropeconissa pelataan pöydän ääressä pelattavia roolipelejä, eläytymiseen sekä näyttelemiseen keskittyviä liveroolipelejä, lautapelejä, (keräily)korttipelejä ja pienillä miniatyyriarmeijoilla pelattavia miniatyyripelejä. Tämän lisäksi Ropeconissa on luentoja, paneelikeskusteluja, työpajoja, erilaisten pelien esittelyä ja esimerkiksi historialliset tanssiaiset, tanssiopetusta, sekä gaala. Samanaikaista ohjelmaa on niin paljon, ettei kaikea ehdi mitenkään tekemään. Ropeconiin kannattaa tulla ennakkoluulottomasti osallistumaan monenlaiseen ohjelmaan ja katsomaan, mikä itseä eniten miellyttää.

Ropeconin selviytymisopas vasta-alkajille ja edistyneemmille:

1. Saapuminen

Tietoa kulkuyhteyksistä ja tapahtumapaikan kartat löytyvät täältä.

2. Sisäänpääsy

Ovet aukeavat perjantaina klo 15 ja sulkeutuvat sunnuntaina klo 18. Kannattaa tulla paikalle jo ensimmäisenä päivänä. Kun saavut Dipolin Pääovelle, varaudu jonottamaan. Jonottaminen on kuitenkin kivaa ja jonossa pääsee tutustumaan toisiin innokkaisiin kävijöihin. Lipun voi ostaa vain käteisellä ja lippuja myydään kellon ympäri. Lippujen hinnat ovat alla.

  • Viikonloppu – 30€
  • Päivälippu – 20€
  • Päivälippu sunnuntai – 10€
  • Päivälipun päivitys viikonloppulipuksi – 10€

Päivälippu on voimassa ostohetkestä seuraavaan päivään klo 09 saakka. Lipun hintaan kuuluu kaikki Ropeconissa järjestettävä ohjelma eikä ohjelmaan osallistumisesta peritä erillistä maksua. Poikkeuksena joidenkin työpajojen osallistujilta saatetaan periä pieni maksu materiaalikustannusten kattamiseksi. Tästä ilmoitetaan aina erikseen ohjelman kuvauksessa. Lipun hintaan kuuluu myös majoittuminen yöaikaan lähellä tapahtumapaikkaa.

Alle 12-vuotiaat kävijät pääsevät sisään ilmaiseksi ja saavat osallistua ohjelmaan rannekkeen ostavan huoltajan seurassa.

Heti oven jälkeen on narikka, minne voi jättää laukut ja muut isot esineet, joita ei jaksa kanniskella mukanaan. Narikka on ilmainen.

3. Ohjelmaa

Ota ohjelmalehtinen lipunmyynnistä tai infotiskiltä. Ohjelmalehtinen ilmestyy myös pdf-tiedostona näille sivuille ennen tapahtumaa. Ohjelmalehdestä löytyy kaikki olennainen Ropeconista ja sen ohjelmasta.

Helpoiten pääset kokeilemaan erilaisia pelejä Kokemuspisteellä. Kokemuspisteen oranssinauhaiset työntekijät ohjaavat sopivaan peliesittelyyn. Peliesittelyt kestävät puolesta tunnista tuntiin. Kaikilla peliosa-alueilla on myös omat infotiskinsä. Kortti-, lauta-, miniatyyri-, rooli- sekä liveroolipelitiskit vastaavat kysymyksiin kiinnostavista ohjelmanumeroista ja voit ilmoittautua peleihin tai turnauksiin.Huomaathan, että liveroolipeleistä on ilmoitettu varsinainen peliaika sekä erillinen ilmoittautumisaika. Jos haluat varmistaa paikkasi, ole tiskin luona ajoissa.

Ropeconissa on muutakin ohjelmaa, kuten työpajoja, tanssiharjoituksia, näytöksiä ulkotiloissa ja jopa discolarp!

Yöaikaan (03-09) ei ole ohjelmaa. Tapahtumapaikka on kuitenkin avoinna koko viikonlopun.

4. Nälkä?

Nälkä yllättää aina. Lisätietoa ruokailusta löytyy täältä!

5. Tulipa hiki! 

Bofferimiekkaillessa tai tansseja harjoitellessa saattaa tulla hiki ja ikävä suihkua. Ropeconiin suihkuajat löytyvät täältä.

6. Väsyttää!

Kävijät pääsevät nukkumaan ilmaiseksi yhteismajoitukseen ympäri Otaniemeä Ropeconin osoittamissa tiloissa klo 22-09. Tarvitset oman makuupussin ja makuualustan. Kysy tarkemmat tiedot infotiskiltä kun haluaisit mennä nukkumaan.

7. Haluan matkamuiston tai sen siistin pelin?

Ropeconissa on myyntialue nimeltä Kaubamaja, jossa myydään kaikkea enemmän tai vähemmän peleihin liittyvää tavaraa, itse peleistä rekvisiitaksi sopiviin vaatteisiin ja asejäljitelmiin.

8. Mitä minun pitäisi panna päälleni?

Ropeconissa asu on pakollinen, mutta vapaa. Osa kävijöistä pukeutuu näyttäviin cosplay tai larppiasuihin, esimerkiksi keijuiksi, roboteiksi, vampyyreiksi tai vastaaviksi. Paikalla pärjää hyvin myös arkivaatteissa. Monella on myös jotain asusteita, vaikkapa kissankorvia! Pääasia on, että asusi on sinulle iloa tuova ja mukava ja jolla pärjäät hyvin läpi Ropeconin. Ropeconissa on paljon kävijöitä ja tilat voivat olla aurinkoisena päivänä olla kuumat, joten on hyvä jos pystyt lisäämään tai vähentämään vaatetustasi lämpötilan mukaan.

Ropeconin myyntitiskiltä voi ostaa Ropeconin t-paitoja.