Kunniavieraat

Ropecon 2015 -tapahtuman kunniavieraat ovat Michelle Nephew ja Jason Morningstar.

Michelle Nephew

Michelle2014-8x10WEBMichelle Nephew on työskennellyt Atlas Gamesilla yli 15 vuotta ja on sinä aikana ollut mukana yli sadan roolipelikirjan, korttipelin ja lautapelin kehittämisessä.

Collegessa Michelle pelasi Shadowrunia ja Vampirea, mutta hän päätyi roolipelialalle töihin toimittamaan Atlas Gamesin Three Days to Kill -seikkailua, joka oli aikoinaan ensimmäinen Open Game -lisenssillä (OGL) julkaistu roolipeliseikkailu. Sittemmin Michelle kirjoitti oman OGL-roolipeliseikkailunsa, The Tide of Yearsin, ja muutaman vuoden aikana hän tuotti lähes neljäkymmentä OGL-tuotetta Atlas Gamesin Penumbra -tuotesarjan kehittäjänä.

Töidensä ohessa Michelle väitteli tohtoriksi tutkien, kuinka roolipeleissä pelaajien tai esimerkiksi kirjasarjan fanien toimesta alkuperäinen pelin taustana ollut materiaali muuttuu ja kehittyy. Osa väitöskirjasta on julkaistu Gaming As Culture -teoksessa, jonka lisäksi hän on kirjoittanut myös luvun mm. Kobold Guide to Board Game Design -teokseen.

Pelien kehittämisen lisäksi Michelle on aiemmin toiminut GAMAn (Game Manufacturer’s Association) hallituksessa ja on ollut kunniavieraana mm. Gen Con- ja Origins -tapahtumissa. Pelit, joiden kehittämisessä Michelle on ollut osallisena, ovat voittaneet monia palkintoja ja niitä on esitelty mm. Wil Wheatonin ja Felicia Dayn TableTop-ohjelmassa.

Viime aikoina Michelle on keskittynyt kehittämään ja tuottamaan kortti- ja lautapelejä Atlas Gamesilla, kuten esimerkiksi tunnettuja Gloom, Once Upon a Time ja Dungeoneer -pelejä. Hiljattain hän myös kehitti oman läpinäkyvillä korteilla pelattavan renessanssitapahtumakorttipelin, Ren Fairen.

Michelle asuu Yhdysvalloissa, Minnesotan osavaltiossa, miehensä Johnin ja kolmen lapsensa kanssa. Johnin isoäiti oli kotoisin Suomesta, joten Michelle kertoo olevansa innokas näkemään, ovatko hänen kuulemansa tarinat Suomesta totta.

Jason Morningstar

jasonJason Morningstar on pelisuunnittelija ja IT-alan ammattilainen Durhamista, Pohjois-Carolinasta. Hän omistaa Bully Pulpit Games -yhtiön Steve Segedyn kanssa ja työskentelee  Pohjois-Carolinan yliopistossa.
Jason tunnetaan parhaiten Fiasco-pelistä, joka voitti Diana Jones- palkinnon ja joka oli esillä Wil Wheatonin Tabletop-sarjassa. Fiascon lisäksi Jason on kehittänyt mm. pelit The Shab Al-Hiri Roach, Grey Ranks, Carolina Death Crawl, sekä monia muita; hänen viimeisin kehittämänsä roolipeli on Night Witches. Roolipelaamisen ohella hän toimii konsulttina pelien käytöstä lääketieteen opiskelussa ja opetuksessa.
Lisäksi Jason on kirjoittanut lukuisia artikkeleita pelaamisesta, mm. vuoden 2012 Solmukohdan kirjaan ”States of Play: Nordic Larp Around the World” sekä Analog Game Studies -lehteen. Hänen improvisaatiota käsitellyt esseensä “Agreement, Endowment, and Knowing When to Shut Up” julkaistiin hiljattain ”Unframed: The Art of Improvisation for Game Masters” -kirjassa.

Ropecon 2015 on Jasonin toinen vierailu Suomeen: aikaisemmin Jason on käynyt Suomessa vuonna Solmukohta-tapahtumassa vuonna 2012. Jason kertoo rakastavansa salmiakkijäätelöä ja odottaa innokkaasti uusien makujen, kuten tervan, kokeilemista.

Myös Jasonin yhtiökumppani Steve Segedy vierailee vuoden 2015 Ropeconissa.