Kaubamaja

Ropeconin myyntialue on nimeltään Kaubamaja. Kaubamajan lisäksi Ropeconilla on yhdistysten esittelyalue juhla-aulassa, pääovien lähellä ja Ropeconin oma myyntitiski käpyaulassa.

Kaubamaja

Yritykset, yhteisöt ja yksityiset ihmiset myyvät ja esittelevät tuotteitaan Kaubamajassa. Useimmat kävijät kiertävät alueella tekemässä ostoksia ja tutustumassa tavaroihin jopa monta kertaa päivässä. Kaubamaja on avoinna kaikkina tapahtumapäivinä.

Kaubamaja on salissa 4, ja on avoinna kaikkina tapahtumapäivinä:

  •    perjantaina klo 15 – 21
  •    lauantaina 10 – 18
  •    sunnuntaina 10 – 15

Kirpputori

Kaubamajan kirpputori

Kaubamajassa toimii myös kävijöille tarkoitettu kirpputori, johon voi tuoda omia tuotteitaan myytäväksi tapahtuman aikana. Myyntiin voi tuoda esimerkiksi larppiproppeja, kirjoja, pikku-ukkoja tai pelejä. Kirpputorille ei saa tuoda tavaraa ammattimaiseen myyntiin tai jälleenmyyntiin, vaan myyntiartikkelien tulee olla yksityishenkilöiden käytettyjä tai muuten ylimääräiseksi jääneitä tavaroita.

Kirpputorin toimintaidea on yksinkertainen: Sinä tuot tavarat tiskille ja Ropeconin työn sankarit myyvät ne puolestasi. Kirpputorin löydät Kaubamajasta ja se on auki Kaubamajan aukioloaikoina. Tavarat tuodaan suoraan kirpputorille, missä henkilökunta ottaa tavaran vastaan. Varaudu pieneen ruuhkaan heti Kaubamajan auetessa. Voit käydä kyselemässä Kaubamajan aukioloaikoina kuinka kauppa on käynyt sekä keräämässä tuottosi. Otathan henkilöllisyystodituksen mukaan, jotta työntekijät osaavat luovuttaa rahat oikealle henkilölle. Tavarat ja rahat tulee noutaa viimeistään sunnuntaina klo. 15 mennessä, minkä jälkeen ne siirretään löytötavaroihin.

Huomioithan kuitenkin, että tilaa on kirpputorilla rajoitetusti. Erillisiä myyntiartikkeleita saa olla myynnissä kerrallaan enintään 10 kpl per myyjä. Eli siis kymmenen saman hintalapun alla myytävää esinettä. Esimerkiksi rasiallinen kortteja, jotka myydään yhtenä pakettina on yksi myyntiartikkeli. Jos tavaroitasi on myyty, voit tuoda niiden tilalle lisää tavaraa myyntiin. Kirpputorin työntekijöillä on oikeus olla ottamatta myyntiin esimerkiksi suurikokoista tavaraa, jos tila on vähissä. Käytäthän siis tervettä järkeä jo kotona valikoidessasi, mitä tuot kirpputorille myytäväksi. Jos sinulla on paljon tavaraa menossa myyntiin, harkitse myyntipöydän ottamista Flash Marketissa.

Koska et itse myy tavaroita, vaan vieraat ihmiset tekevät sen puolestasi, noudatathan seuraavia ohjeita. Kaikkiin myytäviin tuotteisiin tulee kinnittää lappu, jossa on tuotteen hinta “X,XX€”-muodossa, omat nimikirjaimesi sekä esineen inventaarinumero (juokseva numerointi). Esim. “ORP 1. 5,00€”. Pyrithän tekemään myyntilapuista mahdollisimman selkeät ja kiinnitäthän ne hyvin tuotteeseen. Tavaroita, joiden hintalappu on hukkunut, ei myydä. Lisäksi jokaisen myyjän tulee toimittaa kirpputorin tiskille tavaroiden yhteydessä listaus kaikista sinne tuoduista myyntituotteista lyhyine kuvauksineen. Tähän voi käyttää valmista lomaketta (Myyjälomake Ropecon Kirpputori 2015) ja mallia voi ottaa esimerkkilomakkeesta (Esimerkkilomake Ropecon Kirpputori). Annettujen tietojen avulla työntekijät pystyvät pitämään kirjaa juuri sinun myynnistäsi ja rahat päätyvät oikeaan osoitteeseen. Henkilöllisyys tarkastetaan tavaroita tuotaessa ja myyntivoittoja luovutettaessa.

Ropecon ottaa pienen provision kirpputorilla myydyistä tavaroista: 50 senttiä tuotteista joiden hinta on 5 euroa tai alle, 1 euro tuotteista joiden hinta on yli 5 euroa. Tämä on hyvä ottaa huomioon tuotteita hinnoitellessa. Jos tavaroitasi ei myydä, niistä ei myöskään peritä provisiota.

Huomioitahan myös, että Ropeconin 2015 henkilökunta ei vastaa kirpputorille tuoduista tavaroista, joten tuot tavarasi torille myytäväksi omalla vastuulla.

Tiedustelut ja lisätiedot: kaubamaja@ropecon.fi

Ropeconin oma myyntitiski

Ropeconin tiskiltä voit ostaa mm. vuoden virallisen Ropecon 2015 -paidan ja rintamerkkejä.

Ropeconin tiskin aukioloajat:

  •    perjantaina klo 15 – 21
  •    lauantaina 10 – 21
  •    sunnuntaina 10 – 15

Tiedustelut ja lisätiedot: myyntituotteet@ropecon.fi