Lehdistötiedotteet

Tiedote 17.5.2015: Ropecon palkitsi pelikulttuurin edistämisessä verkossa

Ropecon palkitsi pelikulttuurin edistämisessä verkossa

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestetty pelifestivaali Ropecon on palkinnut peliharrastuksen ja pelikulttuurin kehittäjiä. Lautapeliopas.fi-sivuston perustaja Mikko Saari palkittiin Kultaisella Lohikäärmeellä lautapeliharrastuksen eteen tehdystä työstä, ja Laura Sirola palkittiin Vuoden Peliteko -tunnustuksella liveroolipelien kansallisen kalenterin suunnittelijana.

Kultainen Lohikäärme lautapelisivuston ylläpitäjä Mikko Saarelle

Kultainen Lohikäärme on Ropeconin vuosittain jakama palkinto ansiokkaasta työstä pelien saralla tai pelikulttuurin kehittämisessä. Saaren perustama ja jo 15 vuoden ajan päätoimittama lautapeliopas.fi-sivusto esittelee lautapelaamista niin vasta-alkajille kuin veteraaniharrastajille. Sivusto sisältää satoja suomenkielisiä peliarvosteluita ja esittelyitä lautapeleistä aina lasten- ja perhepeleistä syvätasoisiin strategiapeleihin, tehden lautapeliharrastukseen tarttumisen ja sen uusiin lautapeleihin tutustumisen helpoksi. Osin Saaren ansiosta Suomesta on viime aikoina ponnistunut lukuisia yrityksiä joiden lautapelit ovat myynnissä kansainvälisesti, viimeisenä Helsinkiläinen Toad Kings.

Vuoden Peliteko pelikalenterin perustajalle Laura Sirolalle

Vuoden peliteko -palkinto ansiokkaasta projektista, toiminnasta, julkaisusta tai muusta tempauksesta ei-digitaalisten pelien saralla on myönnetty uuden Larp-kalenterin kehittäjälle Laura Sirolalle. Larp-kalenteri on jokaisen liveroolipelaajan tavoitettavissa oleva verkkopalvelu, jossa tapahtumajärjestäjät voivat ilmoittaa peleistään. Liveroolipelien lisäksi kalenteriin ovat tervetulleita esimerkiksi erilaiset festivaalit, työpajat ja muut osittain samaa harrastuskuntaa koskevat tapahtumat kuten historialliset tanssileirit. ”Opiskelujen yhteydessä tarjoutui tilaisuus luoda web-palvelu ja uuden Larp-kalenterin tekeminen tuntui hyvältä”. Vuoden peliteko –palkinnon myöntävät Ropecon ja nörttikulttuurin edistämistä ajava Nörttitytöt ry.

Pelifestivaali Ropecon on vuodesta 1994 alkaen järjestetty pelifestivaali, joka kerää tapahtumaan noin 3700 eri alojen pelaajaa Suomesta ja ulkomailta. Vuoden 2015 Ropecon järjestettiin Espoon Dipolissa 15.-17.5.2015.

Lisätietoja
Ropecon: http://www.ropecon.fi/ / tiedotus@ropecon.fi / 050-3385159
Nörttitytöt: http://geekgirls.fi/ – toimitus@geekgirls.fi
Linkki kuvamateriaaliin:
https://www.dropbox.com/sh/jsd86ak56wxvo14/AAACvoxm9HsGOzLzgXP6Fhu8a?dl=0
http://www.ropecon.fi/gallery/Pressikuvat

Tiedote 13.5. 2015: Roolipelaaminen ja nörtteys on työtä sekä tasa-arvoa

Roolipelaamista pidetään usein nuorten miesten harrastuksena, vaikka käytännössä roolipelaajista löytyy lähes yhtä paljon miehiä kuin naisiakin. Monille roolipelaaminen avaa mahdollisuuden kokeilla erilaisia rooleja. Esimerkiksi Nörttitytöt ry:n Merli Lahtinen kokee, että “vaikka sukupuoli voi merkitä roolipelatessa tai larpatessa paljonkin, se ei saa olla este mihinkään”. Erojen ja rajojen sijaan roolipeleissä eri sukupuolia yhdistää nörttiys, eli positiivinen ja intohimoinen suhtautuminen tiettyyn aihepiiriin. Roolipelejä ja nörttiyttä juhlistetaan koko viikonlopun kestävällä Ropecon-pelifestivaalilla 15.-17.5.

Ropecon-pelifestivaalilla nörttiys on laaja-alaisesti esillä: esimerkiksi kaikille sukupuolille avoin Nörttitytöt ry ylläpitää Ropeconissa kaikille avointa nörttiystävällistä tutustumistilaa, turvasatamaa. Lisäksi he jakavat vuoden Peliteko -palkinnon ansiokkaasta projektista, toiminnasta, julkaisusta tai muusta tempauksesta ei-digitaalisten pelien saralla. Nörttiys on esillä myös lauantai-iltana, kun helsinkiläinen harrastajakuoro Unreality laulaa anime-, peli- ja elokuvamusiikkia.

Joskus nörttimäisestä harrastuksesta kehittyy myös ura. Tapahtuman kunniavieraina nähdään mm. Yhdysvaltalainen pelisuunnittelija Michelle Nephew, jonka väitöskirja käsitteli Roolipelaamista. Atlas Gamesilla yli 15 vuotta työskennellyt Nephew on urallaan ollut mukana yli sadan roolipelikirjan, korttipelin ja lautapelin kehittämisessä. Nephew sekä luennoi pelisuunnittelusta, että pelauttaa pelejään tapahtumassa.

22. kerran järjestettävä Ropecon-pelifestivaali on vapaaehtoisvoimin rooli-, lauta-, kortti-, miniatyyri-, ja live-roolipeleihin keskittyvä tapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti jo keväällä, 15.–17.5. Dipolissa, Espoon Otaniemessä. Vuoden 2015 Ropeconin ohjelman teemana on matka. Ropeconiin odotetaan noin 3500 kävijää Suomesta ja ulkomailta.

Lisätietoja: Ropecon 2015 tiedottaja, Eino Partanen, +358-50-3385159, tiedotus@ropecon.fi
Ropecon: http://www.ropecon.fi
Nörttitytöt: http://geekgirls.fi/toimitus@geekgirls.fi
Unreality-kuoro: https://www.facebook.com/unrealitykuoro
Linkki kuvamateriaaliin:http://www.ropecon.fi/gallery/Pressikuvat